Kyokushin

Kyokushin

De stijl van de " uiterste waarheid " zal evenwel in 1964 bij de opening van de huidige IKO Oyama honbu, onder leiding van Sosai Oyama pas goed van start gaan.

Op dat moment richt hij tevens de Internationale Karate Organization Kyokushinkai-Kan op om Karate wereldwijd te promoten.

Een stijl gebaseerd op het samurai principe ' Osu no Seichin ' of de geest van volharding, 1000 dagen training een beginner, 10000 dagen training een glimp van de waarheid onthuld.


Mas. Oyama en zijn Karate werden naast de spectaculaire demonstraties vooral bekend door zijn weergaloze boeken.

Sedert 1969 organiseert de Kyokushinkai jaarlijks het All-Japan tournament en sedert 1975 word vierjaarlijks het wereld kampioenschap Kyokushin Karate gehouden.

Een andere spectaculaire Kyokushin gebeurtenis betreft de 100 man kumite, deze test waarbij een deelnemer achtereenvolgens met 100 tegenstrevers vecht is een uniek gebeuren binnen de wereld van de gevechtsporten, alsook de 50 man kumite dat dezelfde reglementen heeft als de 100 man kumite met enig verschil dat het 50 tegenstrevers betreft.

Weinigen hebben deze test van 100 man volbracht, Sosai Oyama heeft deze test drie dagen na elkaar gedaan, en Shihan Collins was de eerste na Sosai die deze test in

een keer heeft volbracht op dezelfde dag.

De symbolen van het Kyokushin Karate zoals het ronde symbool de Kanku welke afkomstig is uit de Kanku kata, de Kanku staat voor continuïteit !

De Japanse kalligrafie die hier over de Kanku staat is ontwikkeld door een vriend van Sosai , Sensei Haramotoki.

De kalligrafie bestaat uit de Japanse Kanji tekens met als betekenis, " de gemeenschap / organisatie van de uiterste waarheid ".


Na het overlijden van Sosai in 1994 is de wereld organisatie in verschillende organisaties verdeeld geraakt .

 

SET YOUR GOALS HIGH, AND DON'T STOP TILL YOU GET THERE.

Shinkyokushin

In 2003 veranderde de Wereld Organisatie zijn naam naar Shinkyokushinkai om zo een onderscheid te maken tussen alle bestaande organisatie's die op dat moment reeds bestonden. Nog steeds op de dag van vandaag ontstaan er nog nieuwe organisatie's die hun wortels hebben in het vroegere Kyokushin van Sosai Oyama.


De voorvoeging "Shin" impliceert 'Nieuw', duidend op de nieuwe weg die het Kyokushin karate is ingeslagen en de nieuwe democratiche manier van besturen van een wereld organisatie. Sinds deze tijd zijn er al enkele voorzitters geweest die democratisch verkozen waren net zoals huidig voorzitter Shihan Midori.


Met de naam wijziging in 2003 zijn ook de emblemen aangepast of veranderd, de kanku heeft plaats gemaakt voor de kokoro en de kalligrafie van Kyokushin zal terug als normale kanji tekens geschreven worden met het kanji teken van Shin vooraan toegevoegd.


Alle sporten evolueren met de tijd ten goede of niet en dit is met het Kyokushin niet anders. Met de jaren is het BUDO Karate geëvolueerd naar een iets of wat Sport karate wat ook merkbaar is in de dojo. Onze club tracht binnen onze dojo het Budo Karate zoveel mogelijk te bewaren dan pas kan je het echte Kyokushin ervaren zoals Sosai het bedoeld had.

Sport technische aspecten zoals hoe train je beter je kracht, conditie, enz... zijn uiteraard in die jaren ook sterk geëvolueerd . Dit mogen we natuurlijk niet onbenut laten en doen we er alles aan binnen onze club met de lesgevers om deze kennis eigen te maken.


Momenteel is de WKO Shinkyokushin al bijna in honderd landen vertegenwoordigt en telt duizenden en duizenden volgers die genieten van het Karate.OVER ONZE CLUB


Wij  zijn een Karate club uit Herentals waar iedereen terecht kan vanaf 7 jaar tot ...

Om te starten hebt u zeker geen ervaring of een goede conditie  nodig, voor de  ervaren sporter zijn er meer dan genoeg uitdagingen in  onze aparte lessen.


Kom langs op een van onze trainingen  en doe mee !!!

CONTACT  GEGEVENS  DOJO
T.  0032 495 369 853

E.  info@karatekempen.be

W. www.karatekempen.be

ING :  BE66 3631   5047   6443

Copyright @ All rights reserved